Τα πλέγματα από τερακότα χρησιμοποιούνταν πάντα ως μια αρχιτεκτονική διακόσμηση.

Τα κλώστρα ή αλλιώς ceramic sunbreaks ή celosias, χρησιμοποιούνται για να ορίσουν και να προστατεύσουν ανοικτές περιοχές.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά διαθέσιμα μοντέλα που μπορούν να φιλτράρουν τις ακτίνες του ήλιου ώστε να δημιουργήσει ένα ευχάριστο εφέ φωτισμού και να περιορίσει η προβολή από έξω.
Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για το διαχωρισμό διαφορετικών χώρων και να βοηθήσουν να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο ιδιωτικότητας με όμορφο και έξυπνο τρόπο.

Χαρακτηρίζονται από το λεπτό φινίρισμά τους, τη φυσική τους εμφάνιση και τη χρήση τους σε εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους.

Βασικά πλεονεκτήματα του κεραμικού δικτυωτού πλέγματος είναι ο συνδυασμός της διακριτικής ορατότητας, το φιλτράρισμα του φωτός καθώς και το γεγονός ότι ο αέρας εισχωρεί ελεύθερα και απρόσκοπτα στους χώρους. Λαμβάνοντας επίσης υπ ‘οψιν την κεραμική υλικότητα που έχουν τα κλωστρά μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι πρόκειται για αντικείμενα απόλυτα συμβατά με τη σύγχρονη αειφόρο αρχιτεκτονική.

Σύνθεσε το δικό σου πλέγμα από Κλωστρά για το αρχιτεκτονικό σου έργο

Σχέδια κλωστρά από Terracotta:

Σχέδια κλωστρά από Stoneware lattices (Celosías de gres):

Κλωστρά από Stoneware lattices
Τα Stoneware lattices χαρακτηρίζονται από τη σκληρότητά τους και τη χαμηλή απορρόφηση νερού.

Χαρακτηριστικά που τα καθιστούν πολύ σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για περιοχές που εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν συμπεριλάβουμε και τις πιο εκτιμώμενες λειτουργίες των πλεγμάτων κλωστρά, που είναι: το να βλέπουμε χωρίς να φαινόμαστε, να παίζουν με το φως και να αφήνουν τον αέρα να εισχωρήσει στο χώρο, τότε μιλάμε για ένα εξαιρετικό κεραμικό προϊόν.

Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία!

Κατηγορίες: NewsΕτικέτες: , ,