Πλακάκια Βώκος

Η εταιρεία Βώκος δραστηριοποιείται στο χώρο των κεραμικών δομικών προϊόντων για τέσσερις συνεχόμενες γενιές. Με την ιδιότητα του παραγωγού ο Αντώνιος Βώκος Κεμίδης έβαλε το πρώτο πετραδάκι γύρω στα 1895 στα Φύλλα Ευβοίας αρχικά παράγοντας τούβλα και κεραμίδες για την κατασκευή κατοικιών. Τα πρώτα χρόνια η παραγωγή ήταν αμιγώς χειροποίητη και χρονοβόρα και απασχολούσε εργατικό δυναμικό από το χωριό. Για αρκετά χρόνια, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτή η μικρή «οικογενειακή» μονάδα προμήθευε την πλειοψηφία των εκκλησιαστικών έργων με τα βυζαντινά κεραμίδια για τις στέγες τους.

Με την πάροδο του χρόνου στα παραγόμενα προϊόντα προστέθηκαν και τα κεραμικά πλακάκια «cotto» ή «terracotta» για χρήση στις αυλές και τους περιβάλλοντες χώρους των κτιρίων. Τα πλακάκια δεν ήταν το πρώτο από τα παραγόμενα υλικά αλλά ήταν η πολυετής πείρα στην κατασκευή των πλίνθινων τούβλων και των βυζαντινών κεραμιδιών αυτή που εξασφάλισε την αληθινή γνώση για την πραγματική φύση του υλικού και την τεχνογνωσία που διδάχθηκε από πατέρα σε γιο και από γενιά σε γενιά με την οποία σήμερα γίνονται οι επιλογές των εισαγωγών και των συνεργατών μας.

Το έτος 1985, αποτέλεσε χρονιά σταθμό στην εξέλιξη της εταιρείας Βώκος με την εκκίνηση της εμπορικής μας δραστηριότητας γύρω από τα υλικά του κλάδου της κατασκευής γενικότερα αλλά πάντοτε «κουβαλώντας» την προίκα και την εξειδίκευση γύρω από τα κεραμικά πλακάκια, τα πλακάκια τύπου «cotto» ή «terracotta», παραδοσιακά πλακάκια, ειδικά τούβλα και τουβλάκια επενδύσεων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι κατά την πάροδο των τελευταίων 20 ετών αντιπροσωπεύσαμε όλες τις Ελληνικές βιομηχανίες κεραμικών πλακιδίων όπως η ΑΚΕΚ από το Ηράκλειο Κρήτης με το πασίγνωστο Κρητικό Cotto με την ευρεία γκάμα ειδικών τεμαχίων, τα Κεραμεία Αλλατίνη από τη Θεσσαλονίκη με τα πλακάκια cotto, την ΟΞΥΜΑΧΟΝ από την Κομοτηνή με τα klinker και τα πλακάκια υγειονομικού ενδιαφέροντος, η ΤΣΙΜΕΝΤΟΔΟΜΗ από την Κρήτη με τα ειδικά κατεργασμένα πλακάκια από τσιμέντο και άλλες λιγότερο γνωστές παραγωγές.

Παράλληλα το αντικείμενο μας εμπλουτίστηκε με περισσότερα υλικά όπως τα είδη υγιεινής, τις μπαταρίες μπάνιου και κουζίνας, τα συστήματα ντους και τα τζάκια στα οποία το εξειδικευμένο συνεργείο μας ολοκλήρωσε περισσότερες από 2000 τοποθετήσεις τα τελευταία 25 χρόνια. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής εκπαιδευτήκαμε και αναλαμβάνουμε οποιοδήποτε έργο που αφορά τα ενεργειακά τζάκια και τις σόμπες, τα τζάκια καλοριφέρ καθώς και τα υβριδικά.

Το έτος 2004, στο δυναμικό της επιχείρησης προστέθηκε και η τέταρτη γενιά ο Βώκος Αργύρης ο οποίος ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο UCL του Λονδίνου και έχοντας εργαστεί σε μελετητικές εταιρείες αρχιτεκτονικών εφαρμογών στην Βρετανική πρωτεύουσα επηρέασε την οπτική της εταιρείας στην αισθητική αλλά και τη νοοτροπία όσον αφορά την αντίληψη των υλικών και τους συνδυασμούς τους, τις δυνατότητες και την προώθησή τους.

Το 2012 εν μέσω των σύγχρονων εξελίξεων και ανακατατάξεων, ενάντια στο πνεύμα των καιρών μας τολμήσαμε να επενδύσουμε περαιτέρω στο πάθος και το μεράκι μας, στην ίδια τη δουλειά μας που τόσα χρόνια υπηρετούμε δημιουργώντας το νέο ιδιόκτητο εκθεσιακό μας χώρο στην Κηφισιά επάνω στον παράδρομο της Εθνικής Οδού. Σε ένα χώρο με βιομηχανικό ύφος εκθέτουμε τα προϊόντα και προσφέρουμε απλόχερα τις υπηρεσίες μας σε αυτούς που αναζητούν υλικά φυσικά, ανθρώπινα και αλλιώτικα προκειμένου να δημιουργήσουν χώρους μοναδικούς και ταυτόχρονα διαχρονικούς.

Ότι και αν έχετε στο νου σας, πλακάκια cottoζωγραφισμένα πλακάκιαπαλαιωμένα πλακάκιαπαραδοσιακά πλακάκια ή πλακάκια μεγάλων διαστάσεωνψηφίδεςπατητές τσιμεντοκονίες ή ρητινούχα δάπεδα και τοίχους, εντοιχισμένες μπαταρίες, συστήματα ντους, έπιπλα μπάνιουκαμπίνες μπάνιου και απεριόριστες ειδικές κατασκευές θεωρούμε ότι αξίζει να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας και να μας επισκεφτείτε.

Η φιλοσοφία της εταιρείας Vokos είναι η δημιουργία σταθερών και μακροχρόνιων σχέσεων με τους προμηθευτές της, ώστε να μπορεί να προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας.

Οι συνεργασίες αξιολογούνται εκατέρωθεν έτσι ώστε να πληρούνται όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που οι προμηθευτές και η εταιρεία απαιτούν ώστε να προσφέρεται τελικά το καλύτερο δυνατό προϊόν στους πελάτες.

Μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού μας εμπιστεύονται για τη διάθεση των προϊόντων τους.

Mayor Ceramica